onsdag, marts 22, 2006

En farlig mand

DR Nyheder skriver:

Befolkningen støtter os, siger statsminister Anders Fogh Rasmussen om det tætte parløb med Dansk Folkeparti.

Nej den gør ikke, hr. statsminister - kun ca. halvdelen af den danske befolkning støtter din uansvarlige politik!

Kun ca. halvdelen af den danske befolkning har støttet en regering, der i sin tid sendte danske soldater med i en ulovlig krig sammen med en "koalitionspartner" der begår overgreb på civilbefolkningen dagligt.

Kun ca. halvdelen af den danske befolkning støtter en umenneskelig udlændingepolitik, der strider mod de internationale konventioner, Danmark er bundet af.

Demokrati er ikke det samme som flertalsdiktatur. En statsminister der opfatter det sådan, og regerer efter det - er overordentlig farlig for det danske demokrati.

Det er nøjagtig det, Anders Fogh Rasmussen gør. Det kan man bl.a. se på den måde, han arrogant affejer kritik fra oppositionspolitikere uden egentlig at svare på den - til trods for, at det ofte er spørgsmål der bygger på en ægte bekymring for Danmarks fremtid.

Man hører lige for tiden ofte politikere fra V, KF og DF sige, at ytringsfriheden er det vigtigste i demokratiet.

Det er det ikke!

Ytringsfriheden er ikke det vigtigste aspekt ved demokrati. Det vigtigste aspekt ved demokrati er mindretalsrettigheder, og retten til at give udtryk for synspunkter der er i mindretal. At opfatte ytringsfriheden som først og fremmest flertallets ret til at håne og spotte mindretal, er en pervertering af demokratiet - og direkte farligt for det.

Fogh og hans chefideolog Pia Kjærsgaard har allerede gravet en dyb kløft, og bruger uhæmmet deres snævre flertal i folketinget - bl.a. til at afvise en undersøgelse af forløbet i Muhammed-sagen. Den kløft synes jeg oppositionen skal grave dybere, og satse på at få flertal ved næste valg. Får man flertallet, skal det i første omgang bruges til at nedsætte en undersøgelseskommission omkring Muhammed-sagen. Det skal man gøre, uanset hvor snævert flertallet i folketinget er. Oppositionens udtalelser skal man bare lade gå ud gennem det andet øre - ligesom Pia & co. gør i dag.

Når man så har fået sendt Brian og et par af de andre på Nationalmuseet, hvor de hører hjemme, så skal man genoptage den gode danske tradition der hedder samtaledemokrati.

(Klik på billedet for at gøre Anders til en større statsmand - men læg mærke til, at Pia også vokser)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.