fredag, november 11, 2005

DF raser mod præst på Nørrebro

Hr. Søren Espersen fra Dansk Folkeparti har lige leveret endnu et godt argument for, at Folkekirken bør frigøres fra sin afhængighed af staten. Det skal han have tak for!

En sognepræst har inviteret en imam til at have fast træffetid i hans kirke. Det er S.E. så forarget over, at han vil have staten til at gribe ind for at forhindre det.

Hvis den katolske kirke - rent hypotetisk - skulle finde på at gøre det samme, så kan den danske stat overhovedet ikke blande sig i det. Det ville være i klar modstrid med religionsfriheden her i Danmark. Hvis staten forsøgte at blande sig i det, ville der først blive en forfærdelig ballade, hvorefter staten ville blive anklaget for grundlovsbrud - og tabe sagen!

Hvorfor skal medlemmerne af folkekirken ikke have de samme rettigheder som katolikker og andre trosretninger? Altså retten til ikke-indblanding fra statens side.

Man kan også stille det op på en anden måde:

Det er givetvis korrekt, at en del herboende muslimer ikke har forstået, at i det danske demokrati kan statsministeren ikke blande sig i, om en avis bringer tegninger af profeten Muhammed.

Men det bliver vel heller ikke ligefrem nemmere at forstå, hvis kirkeministeren samtidig kan blande sig i, om folkekirken samarbejder med muslimer som nævnt ovenfor?

Selvom kirkeministeren undlader at blande sig, så fragår det ikke, at staten har ret til at blande sig i den slags ting - og at den derfor kan være følsom for pres fra yderliggående politikere som S.E.

Det er noget lort!

Jeg er iøvrigt selv medlem af folkekirken og troende kristen.

Det er for mig svært at se, at den nævnte ordning skulle være i modstrid med den kristne tro - tværtimod. Men måske Dansk Folkeparti er ude i et lidt andet ærinde?

baggrund: DR Nyheder

se også: Essays & Artikler

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.