torsdag, november 08, 2007

Blokpolitik

Man skal have stor respekt for videnskabsfolk, og lade være med at kalde dem "smagsdommere" blot fordi man ikke bryder sig om det der bliver sagt.

Men det forudsætter, at den pågældende ekspert holder sig inden for det, som han eller hun faktisk er ekspert i.

Det er ikke altid det sker. Heller ikke midt i en politisk valgkamp.

Under overskriften "Nyrup førte blokpolitik som Fogh" skriver TV 2 Nyhederne, at nogle valgforskere har opgjort antallet af vedtagne lovforslag, og ud fra det konkluderer man, at Fogh ikke har ført mere blokpolitik - alene fordi antallet af lovforslag vedtaget af VKO-blokken ikke er så stort. Man konkluderer altså alene ud fra en rent kvantitativ måling, der f.eks. indebærer at beslutningen om at sende Danmark med i Irak-krigen ikke tæller mere end en eller anden banal lov, der måtte have været besluttet under Nyrup!

Spørgsmålet om hvem der har ført mest blokpolitik kan ikke afgøres på den simple måde. Som om nogle beslutninger ikke er vigtigere end andre.

Så kan man selvfølgelig sige, at ellers er der kun en individuel og subjektiv vurdering af politisk karakter tilbage. Det er f.eks. helt klart et spørgsmål om ens egen holdning, om man er imod Irak-krigen.

Det er bare ikke rigtigt, at det forholder sig sådan. Der er faktisk en nogenlunde videnskabelig måde at afgøre det på, nemlig ved at se på hvem der vedtager finansloven. Det er efter min mening det nærmeste man kan komme en videnskabelig vurdering. Henrik Sass Larsen har ret, når han siger at:

"Det er simpelthen en lallende idiotisk opgørelse. Der er én eneste lov, som er afgørende her, og det er finansloven. Dér har VKO kørt sololøb de sidste seks år. Dermed definerer de hele den økonomiske politik og rammen for den, og det er blokpolitik, så det klodser," siger Henrik Sass Larsen.


Bortset fra det, så har almindelige mennesker også lov til at mene, at der føres blokpolitik, alene ud fra de virkninger i dagligdagen, som de selv lægger vægt på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.