mandag, november 19, 2007

Kontrol med PET

Så vidt jeg ved, er det nemt at omgå de nye regler for overvågning af internettet.

Jeg har alligevel ikke tænkt mig at undersøge det nærmere - altså om det nu også er så nemt endda. Det skyldes, at jeg ikke rigtig kan se hvad man skulle få ud af det, af følgende grund:

Langt de fleste internetbrugere vil alligevel undlade at gøre forsøg på at omgå reglerne, og så får man i bedste fald kun det ud af det, at ens egne mails ikke kan spores. Det løser jo ikke selve problemet, hvis man synes at denne form for overvågning generelt er forkert, altså samfundsmæssigt og politisk (det synes jeg selv den er).

Det rigtige sted at fokusere modstanden må vel netop være på det politiske plan. Det der efter min mening er forkert er, at loven er alt for vidtgående, og at der er alt for lidt kontrol med PET, så informationen ikke bliver misbrugt.

En anden ting kan være, at hvis man finder frem til (lovlige) måder at undgå overvågningen på, og uden videre lægger disse informationer ud på internettet, så kunne det jo tænkes at man ufrivilligt hjælper nogen som man aldeles ikke har til hensigt at hjælpe, nemlig terrorister.

Det synes jeg er problematisk. Selvfølgelig kan man sige, at enhver har lov til at modsætte sig denne overvågning. Men sagen er jo, at det alligevel ikke løser selve problemet.

At vi her i Danmark har en højrenationalistisk regering, der kun i retorikken bekymrer sig om demokratiet, er der desværre ikke meget at gøre ved. Som valget viser, så er det åbenbart det et flertal af danskerne vil have.

Det eneste man kan gøre er at modarbejde lortet med legale, demokratiske midler.

1 kommentar:

  1. Terrorister er ikke dummere end alle andre, og kan nemt finde ud af at omgå logningsbekendtgørelsen. Der er ingen, der hjælper dem ved at fortælle, hvordan man gør.

    Til gengæld bør den helt almindelige dansker være bekymret over, at den siddende regering opfatter ham eller hende som potentielt kriminel, og som udgangspunkter mistænker ham eller hende for at være en del af et terrornetværk, siden vedkommendes data åbenbart skal aflyttes.

    Det er for at umuliggøre denne form for kriminalisering, at jeg personligt gør noget for at undergrave logningsbekendtgørelsens muligheder. Jeg forsøger dog ikke at omgå loven - de kan uhindret logge alle de IP-adresser fra min computer, de vil, men det bliver sågu deres egen umulige opgave at få noget fornuftigt ud af det, sådan som jeg bruger min computer. :)

    SvarSlet

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.