mandag, november 05, 2007

Lakshmi Tatma

Selv om det er blevet sagt mere end een gang i valgkampen, at vi her i Danmark mangler hænder, så er løsningen nok ikke at importere arbejdskraft fra Indien. Heller ikke selv om hinduernes gudinde for velstand faktisk har 4 hænder, som det fremgår af en artikel i Telegraph:

Lakshmi Tatma is a two-year-old girl named after the Hindu goddess of wealth who has four arms. She was believed to have been "sent from God" when she was born to a poor rural family in the Indian state of Bihar.


Jeg er selv religiøs, men det behøver jo ikke at forhindre en i at indse, at de oprindelige kilder til religiøse forestillinger ofte er naive. Som denne simple måde at forbinde ønsket om det man gerne vil have mere af, nemlig velstand (meget menneskeligt!) med den mest nærliggende måde man kan forestille sig at opnå dette, nemlig flere hænder!

Dengang mennesker fandt på den slags historier var man jo ikke klogere. Man havde ikke videnskab og teknik, som vi har idag. Det er let for et moderne menneske at ryste på hovedet af denne form for religion, men det er jo ikke ens egen fortjeneste, at man er født ind i et mere moderne samfund. At opfatte mennesker som idioter, fordi de kan opfinde den slags fantasier, svarer efter min mening til at sige, at børn er idioter.

Børn har fantasi, og når det kommer til stykket er fantasi også forudsætningen for videnskab. Som Albert Einstein så rigtigt gjorde opmærksom på.

Læg forøvrigt lige mærke til, at "Lakshmi Tatma" smiler stort på billedet.

Det kan man jo også sagtens, når man er en lille gudinde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.