onsdag, november 28, 2007

Kommission!

Information.dk skriver, at statsminister Anders Fogh Rasmussen lover en analyse af den militære og civile indsats i Irak og Afghanistan. Men der skal ikke være nogen undersøgelse af grundlaget for at gå i krig i Irak!

Han mener tydeligvis, at "man" kan blive klogere af det første, men ikke af det sidste.

Som om der ikke er fanden til forskel på Irak-krigen og så indsatsen i Afghanistan. De forskelle der er mellem disse to krige er temmelig væsentlige, hvad enten man går ind for vores militære engagement i Afghanistan eller ej.

Engagementet i Afghanistan blev godkendt af FN og var i overensstemmelse med folkeretten.

Det militære angreb på Irak var derimod en klart FN-stridig aggression. Om det også var folkeretsstridigt afhænger af, hvornår statsministeren var vidende om, at der ikke var masseødelæggelsesvåben i Irak. Det er der stor uklarhed omkring, så det er der virkelig et massivt behov for at få undersøgt ved en kommissionsdomstol, hvor statsministeren har "ytringspligt". Der er nemlig højst sandsynligt noget at komme efter - det er derfor han stritter så meget imod.

Samtidig har statsministeren ikke på noget tidspunkt givet udtryk for, at han anser beslutningen om at gå med i angrebet på Irak for at være en fejlbeslutning. Hvilket man må gå ud fra betyder, at en lignende beslutning kan blive taget fremover.

Det sidste vil ikke blive påvirket af, at man evt. laver en undersøgelse af den type, som statsministeren har foreslået. En sådan undersøgelse vil tværtimod gøre det muligt fremover at være med i andre af USA's krige på en mere effektiv måde. Ganske uanset om disse krige skulle være FN-stridige eller sågar folkeretsstridige.

Det er det der er statsministerens hensigt med forslaget: At forbedre effektiviteten af fremtidige ulovlige krige!

Han slipper temmelig sikkert afsted med det. Først og fremmest fordi Socialdemokraterne og De Radikale snorksover i timen, og sikkert ikke kan se forbindelsen og den bevidste hensigt bag forslaget. De vil nøjes med at tage imod det man kan få, med hensyn til undersøgelser - ud fra den forkerte antagelse, at det er bedre end ingenting.

Det er det ikke!

Det eneste rigtige for Danmarks fremtid er at sige ja til de undersøgelser statsministeren foreslår - på betingelse af at der også bliver nedsat en undersøgelseskommission om grundlaget for krigsdeltagelsen i Irak.

Vågn op, for fanden!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.