lørdag, januar 28, 2006

11. septembers historiske betydning

Da WTC's to tårne styrtede sammen den 11. september 2001, gjorde det selvklart et virkelig voldsomt indtryk på os allesammen, og amerikanernes umiddelbare opfattelse af at være i krig var fuldtud forståelig. Dertil kommer at de ansvarlige for forbrydelsen jo endnu ikke alle er uskadeliggjorte. Så Al-Qaeda er stadig en trussel mod den vestlige verden - ikke kun USA, men som bekendt også Danmark.

Alligevel synes jeg, at selve begivenheden den 11. september er kommet tilstrækkelig på afstand til, at det er fornuftigt at spørge om, hvordan den forholder sig til andre voldsomme begivenheder og risikofyldte situationer i historien. For eksempel den kolde krig?

Uanset uhyggen i begivenheden, så har den ikke på nogen måde betydet en fare for selve USA's eksistens, i modsætning til den kolde krig, Anden Verdenskrig, Den Amerikanske Borgerkrig, og Uafhængighedskrigen.

En mere udførlig behandling af denne problematik kan man læse i en artikel af Joseph J. Ellis, amerikansk professor i historie. Artiklen finder du på min blog: Essays & Articles.

1 kommentar:

  1. Men kender vi sandheden om 11. september angrebet. Den officielle forklaring er fuld af alvorlig huller og ændret fleret gange.
    Prøv at læse den amerikanske professor David Ray Griffins bog "Det nye Pearl Harbor - foruroligende spørgsmål om Bush-administrationen og 11. september".
    http://www.danskundergrund.dk/index.aspx?I_ID=25

    SvarSlet

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.