lørdag, januar 07, 2006

Rohdehoved!

Jeg har lige hørt Jens Rohde sige i radioavisen, at præsterne ikke skal blande sig i politik. De må ikke kritisere hverken regeringens rygepolitik eller flygtningepolitik eller nogen anden politik - fordi det er politik.

Nu har jeg aldrig hørt om en præst, der kritiserer regeringens rygepolitik fra prædikestolen. Hvis han eller hun gjorde det, så ville folk jo nok også ryste på hovedet og vandre ud af kirken. Fordi regeringens rygepolitik kun er et politisk spørgsmål, der overhovedet ikke berører kristne værdier.

Det gør regeringens flygtningepolitik derimod, og det i meget høj grad! Hvordan man behandler flygtninge er ikke kun et politisk spørgsmål, men også et etisk ditto. For religiøse mennesker kan det også være et religiøst spørgsmål.

Det er rigtigt, at der er et politisk aspekt ved præsternes kritik af flygtningepolitikken, men når de gør det, så er det fordi de mener at den nuværende regerings flygtningepolitik er i direkte modstrid med grundlæggende kristne værdier.

Det er jeg som kristen fuldstændig enig med dem i.

At hr. Jens Rohde åbenbart ikke kan se denne vigtige forskel på rygepolitik og flygtningepolitik, viser klart, at der må være temmelig rohdet oven i hovedet på ham.

2 kommentarer:

  1. Og jeg er som kristen fuldstændig uenig. Mener det er ukristeligt kynisk at disponere politik sådan at man hjælper få i DK fremfor at hjælpe mange i Langtbortistan for samme penge. Ren egoisme som giver godhedens skinhellige farisærer en varm fornemmelse og andre de værste problemer.

    Kan du efter dette mon virkelig ikke se at det er ren politik?

    SvarSlet
  2. svar til "anonymous":

    Jeg er enig med dig i, at nødlidende mennesker SÅ VIDT MULIGT skal hjælpes i deres hjemland, fordi det er det mest effektive. Det er bare ikke det, sagen drejer sig om. Det drejer sig om, at flygtninge der søger asyl i Danmark, i nogle tilfælde er blevet sendt tilbage til deres hjemland, hvor de derefter er blevet torteret. Hvordan vil du hjælpe DISSE mennesker i deres hjemland?

    SvarSlet

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.