mandag, januar 30, 2006

Undskyld!

Hvis man nu forestiller sig, at der er 2 mulige løsninger på sagen om Muhammed-tegningerne:
  1. Regeringen undlader selv at give udtryk for, hvad den mener om den konkrete sag, altså tegningerne. Samtidig lægger den maksimalt pres på Jyllands-Posten for at få dem til at komme med en undskyldning for artiklen.
  2. Regeringen giver udtryk for, hvad den selv mener om tegningerne, og giver en undskyldning på Danmarks vegne for, at en dansk avis har bragt dem. Samtidig med, at den omhyggeligt undgår at lægge pres på avisen for at komme med en undskyldning.
Jeg vil mene, at (2) helt klart er det rigtige. Af følgende grunde:
  • Det er ikke en overtrædelse af Grundloven at regeringen kommer med en udtalelse om tegningerne.
  • Når en avis bringer stof, der er lovligt her i Danmark, så må det også være lovligt at fastholde dette. Det er på kanten af grundlovsbrud, hvis regeringen presser en avis til at sige undskyld for noget, den ikke ønsker at sige undskyld for - og som iøvrigt er en lovlig ytring.
Sagen er, at det jo ligger i ytringsfriheden, at en avis kun taler for sig selv, og ikke på nationens vegne. Skal der tales på nationens vegne, så er det regeringens opgave.

Det mener jeg godt regeringen kan gøre ved at udtale sig konkret om tegningerne.

1 kommentar:

  1. jeg synes ikke at den anden er rigtigt skrevet..
    jeg synes at det er forkert at sige at når man har ytringsfrihed har man så lov til at såre millioner af mennesker. det er forkert, når jyllands-posten kan se hvad der sker rundt i verden. havde de måske sagt undskyld men nu hvor de ikke gad er det tegn på at danskere kan ikke lide muslimer..!!!

    SvarSlet

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.