mandag, januar 30, 2006

Flertalsdiktatur

Når Kongeriget Danmarks statsminister vildleder både dansk og international offentlighed ved at give det indtryk, at det skulle være en overtrædelse af den danske konstitution, hvis regeringen kommer med en udtalelse om de berygtede tegninger - er det så noget han gør helt bevidst, eller kender han bare ikke konstitutionen i det land han regerer?

En udtalelse fra regeringen om tegningerne er ikke i konflikt med konstitutionen.

En udtalelse fra regeringen er derimod i konflikt med holdningen hos det øjeblikkelige flertal i befolkningen (ifølge visse såkaldte opinionsundersøgelser).

Statsministeren er statsminister i henhold til konstitutionen, og ikke i henhold til et tilfældigt flertal i befolkningen. Dette bestemmes ej heller af et flertal i folketinget.

Vi har ikke flertalsdiktatur her i Danmark, men demokrati.

Noget af det vigtigste i et demokrati er mindretalsrettigheder, ikke kun politiske mindretals rettigheder, men også f.eks. religiøse mindretal.

Dansk Folkeparti har altid været præget af den ideologiske vildfarelse, at demokrati skulle være identisk med flertalsdiktatur. Denne farlige ideologi har åbenbart smittet af på statsministeren.

Han skal så bare lige huske, at han regerer efter konstitutionen, og ikke efter et parlamentarisk støttepartis hjernedøde og udanske ideologi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.