tirsdag, januar 24, 2006

Gitte Seeberg

I sagen om illegale CIA-bortførelser har den konservative EU-parlamentariker Gitte Seeberg ifølge DR Nyheder udtalt:

"De europæiske lande har forpligtet sig til at overholde menneskerettighederne. Det gælder også i krigen mod terror. Vi må få bragt orden i eget hus, for det er vores - og ikke USA’s - ansvar, at de europæiske regler bliver overholdt. Man kan ikke bortføre folk og sende dem til afhøring i andre lande. Enten er man krigsfange og skal behandles efter Geneve-konventionen, eller også er man kriminel og skal overgives til politiet."


God, konservativ politik!

At det ikke passer særlig godt med vores konservative udenrigsminister Per Stig Møllers udtalelser om samme sag (se tidligere artikel) er et problem for ham, og ikke Gitte Seeberg.

Hun er som EU-parlamentariker valgt uafhængigt af folketing og regering her i Danmark - og har derfor mulighed for at føre ægte dansk konservativ politik i EU.

Måske EU-parlamentet i fremtiden kan bruges i overensstemmelse med det demokratiske princip om magtdeling, altså at det fungerer som sådan i forhold til det enkelte land, samtidig med at det er fælles?

Det ville være en demokratisk nyskabelse.

På en lidt anden måde, end når man ulovligt besætter et land militært "for at demokratisere det". Ansvaret for denne tåbelige og uansvarlige beslutning ligger imidlertid i folketinget og hos Bush-røvslikkeren i statsministerstolen. Det ligger ikke på nogen måde i EU-parlamentet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.