lørdag, januar 28, 2006

Sorteper

Ifølge Politiken opfordrer Helge Adam Møller Jyllands-Posten til at beklage i en leder i avisen, at de har bragt de famøse Muhammed-tegninger.

Nu er det heldigvis ikke de konservatives gruppeformand, der bestemmer hvad en avis skal skrive i lederen. Hvis Jyllands-Posten ønsker at fastholde en redaktionel linje, der virkelig kan grave grøfter, så kan ingen vel forhindre dem i det. Ytringsfriheden indebærer jo, at en avis har lov til at bringe den slags giftig gylle.

Det er muligvis heller ikke det hr. Møller mener, men snarere at det ville være rart for statsministeren, hvis han på den måde slap for at tage stilling. Det gælder jo om at sende sorteper videre, når man sidder med den.

Det er ikke kun aviser mv. der har ytringsfrihed. Det har statsministeren også. Statsministeren kan selvfølgelig forsvare regeringens politik offentligt.

Det kan han gøre ved at beklage, at en dansk avis har bragt materiale, der er i direkte konflikt med regeringens politik med hensyn til hvordan religiøse mindretal her i Danmark bør behandles - som udtrykt i hans nytårstale. Det vil ikke være i modstrid med avisens ytringsfrihed, men betyder blot, at regeringen har en radikalt anderledes holdning til mindretal end den pågældende sprøjte har.

Forklaringen på at han ikke gør det, er tilsyneladende at kæden ligesom hopper af, når de generelle idealer skal omsættes i praksis.

Eller også var hans nytårstale en gang gratis ordskvalder, beregnet på at berolige et par dumme muslimer?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.