søndag, januar 29, 2006

Gidsler

Ifølge DR Nyheder har Islamisk Trossamfund haft lige lovlig travlt med at få det til at se ud, som om de repræsenterer samtlige muslimer her i landet - altså at der ikke findes en eneste muslim, der er uenig i den konfrontatoriske linje foreningen har ført i sagen om Muhammed-tegningerne.

Det betyder, at der sandsynligvis findes en del mere moderate muslimer, som foreningen mere eller mindre forsøger at lukke kæften på - eller måske snarere forhindre dem i at lukke den op.

Disse moderate muslimer må vel nærmest føle sig som en slags gidsler i den famøse sag. Altså at de bliver taget til indtægt for holdninger de ikke deler.

Det ligner jo lidt det jeg selv føler som dansker: ubehag ved, at millioner af muslimer verden over nu tror, at alle danskere er muslim-hadere. Jeg føler mig personligt som en slags gidsel i denne sag.

Så er der ovenikøbet også nogle danske erhvervsvirksomheder, der kommer i klemme uden egentlig at have noget med sagen at gøre - de føler sig vel også som gidsel (for så vidt en virksomhed føler noget!)

Altså hele 3 grupper af noget der ligner gidsler!

De eneste der klapper i hænderne af det, er vel de mest yderliggående muslim-hadere på højrefløjen. Nogle af disse er forøvigt kommet med kraftige opfordringer til at tegne abonnement på Jyllands-Posten.

Det forstår man jo godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.