mandag, januar 30, 2006

Bordet fanger!

Ifølge Jyllands-Posten har Generalsekretæren for den Islamiske Konferenceorganisation (OIC) Ekmeleddin Ihsanoglu sagt til journalister i Kairo, at OIC vil bede "FN's Generalforsamling om at vedtage en resolution, der forbyder angreb på religiøs tro".

Hvis det blev vedtaget i FN, så vil Danmark muligvis blive nødt til at lave en "blasfemi-paragraf", der forbyder de groveste angreb på folks religiøse følelser, som f.eks. Muhammed-tegningerne.

Det er der muligvis mange danskere der er imod, men der vil også være fordele ved det:
  1. Kritikken af religionens rolle i samfundet kunne blive mere seriøs og konstruktiv. En sådan FN-resolution må naturligvis ikke omfatte kritik af religionen.
  2. Alle medlemmer af FN bliver forpligtet til at respektere "fremmede" religioner fuldtud. F.eks. bliver en række islamiske lande forpligtet til at ophøre med undertrykkelse af kristendommen og andre religioner - da det jo er et angreb på folks religiøse tro.
  3. Enhver form for religiøs stat bliver forbudt, da den bygger på systematisk undertrykkelse af alle andre end den gældende religion (exit præstestyret i Iran).
Foudsat, at det for Danmarks vedkommende højst kan betyde et forbud mod de værste eskapader som netop Muhammed-tegningerne, og ellers ikke nogen begrænsning af ytringsfriheden - så synes jeg da egentlig det lyder meget fornuftigt.

1 kommentar:

  1. Jeg skal for en god ordens skyld lige fortælle at Iran ikke systematisk undertrykker andre religioner.

    SvarSlet

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.