tirsdag, januar 31, 2006

Undskyld?

Ved nærmere eftertanke: egentlig kan man jo ikke sige undskyld for noget man ikke har gjort, dvs. ikke har ansvaret for. Man hverken kan eller skal sige undskyld på andres vegne.

Da det jo ikke er den danske regering, der har offentliggjort disse tegninger af Muhammed, så har den ikke ansvaret, og skal derfor ikke sige undskyld. Det ville være direkte forkert at gøre det.

Men det forhindrer ikke regeringen i at komme med en udtalelse om tegningerne.

Og iøvrigt kan der siges at være en ekstra grund til at undgå at formulere udtalelsen som en undskyldning: som en del moderate muslimer (bl.a. Naser Khader) har gjort opmærksom på, så kan der ligge en uheldig "signalværdi" i dette - noget i retning af knæfald for islamiske religiøse ledere.

2 kommentarer:

  1. Problemet er jo nok, at Jyllandsposten er en del af regeringens propagandaapparat. Regeringen synes jo i virkeligheden, at det er fint, at Jyllandsposten håner muslimerne og puster til den samme hadske stemning, som regeringen opildner til. Hvis regeringen undsagde Jyllandsposten, ville de også undsige deres egne udmeldinger, og det er de næppe specielt villige til.

    SvarSlet
  2. Ja nemlig! Han har lært noget af Bush og Blair med hensyn til dobbeltspil. De er bare ikke specielt gode til det.

    SvarSlet

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.